425
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-425,page-child,parent-pageid-383,cookies-not-set,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Προσδιορίστε τον τύπο των μαλλιών σας …

 

Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να πλύνουν τα μαλλιά τους για αρκετές ημέρες επειδή όταν το κάνουν αισθάνεται ξηρό και φριζαρισμένο.

Άλλες γυναίκες αισθάνονται τα μαλλιά τους λιπαρά αν δεν τα λούζουν καθημερινά, πράγμα που δείχνει ότι τα μαλλιά είναι πολύ λεπτά και λεία και έτσι το ταλκ της ρίζας το καλύπτει εύκολα.

Όποια και αν είναι η κατηγορία στην οποία ανήκετε, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα για τα μαλλιά σας στο σπίτι ανταποκρίνονται στον τύπο των μαλλιών σας και ότι έχετε λάβει υπόψη τις χημικές προεπεξεργασίες και τις περιβαλλοντικές επιρροές. Για παράδειγμα, εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, αναζητήστε προϊόντα που έχουν ήπια καθαριστικά, ενυδατικά χαρακτηριστικά και φίλτρα UV (για να εξουδετερώσουν την πρόωρη εξασθένηση του χρώματος και να προστατεύσουν από χημικές επεξεργασίες).

Κρατήστε τα μαλλιά σας υγιή στο σπίτι

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν πλύνετε!

 

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν το ντους. Έτσι, όχι μόνο μειώνετε την ποσότητα των μαλλιών στο σιφόνι του ντους (!), αλλά και ελαχιστοποιείτε τη δυνατότητα θραύσης των μαλλιών και ζωντανεύετε την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να διεγείρεται ο νέος σχηματισμός μαλλιών. Το βούρτσισμα των μαλλιών πριν βοηθά επίσης στη διανομή του ταλκ στις άκρες για την προστασία των μαλλιών από ζημιές και αφυδάτωση, που συνήθως προκαλείται από συχνή πλύση των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε βούρτσες με φυσικές τρίχες. Αυτά είναι πιο μαλακά και πιο ελαστικά, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ζημιά στα μαλλιά. Αυτές οι βούρτσες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για λεπτές έως κανονικές τρίχες επειδή δίνουν επίσης κάποια ένταση.

Χρησιμοποιήστε βούρτσες Wet-Brush για μακριές και χοντρές τρίχες. Αυτό σας επιτρέπει να εργάζεστε ταυτόχρονα σε μεγαλύτερη ποσότητα μαλλιών και επίσης να εμποδίζετε τη θραύση των μαλλιών από ασταθή μαλλιά όταν είναι βρεγμένα.

Πλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό πριν το σαμπουάν!

 

Πλύνετε αρχικά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και ελαφρύ μασάζ για τουλάχιστον 1 λεπτό. Αυτές οι κινήσεις κατανέμουν ομοιόμορφα το ταλκ χωρίς να το τοποθετήσετε στο τριχωτό της κεφαλής, αφαιρώντας έτσι τις πρώτες βρωμιές και ακαθαρσίες.

Επιπλέον, η κατανομή του ταλκ έχει ως συνέπεια ότι λιγότερο σαμπουάν απαιτείται για τον καθαρισμό και έτσι βοηθάτε το πορτοφόλι σας (!), εκτός από την αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης σαμπουάν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα μαλλιά να είναι εντελώς εμποτισμένα έτσι ώστε το σαμπουάν να μπορεί να πλένεται γύρω από τα μαλλιά καλά.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω σωστά το σαμπουάν;

 

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ποσό, τρίψτε το στις παλάμες σας και ξεκινήστε από το λαιμό. Προχωρήστε σιγά-σιγά, χωρίς να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει πολύ αφρός στις άκρες, καθώς θα καθαρίζονται με ξέπλυμα ούτως ή άλλως.

Πάρτε το χρόνο σας! Μασάζ τα μαλλιά σας για περίπου 2 λεπτά με τα δάκτυλά σας και να παρακολουθήσετε για κυκλικές κινήσεις, με τα μαλλιά κατά καιρούς τράβηξε μακριά από το τριχωτό της κεφαλής. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού κάθε 20 δευτερόλεπτα και μασάζ στο τριχωτό σας. Έτσι δημιουργείτε έναν αφρό που κατανέμει ομοιόμορφα τα δραστικά συστατικά του σαμπουάν, διεγείρει την κυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής και εμποδίζει τον σχηματισμό πιτυρίδας.

Τώρα πλύνετε τα μαλλιά σας με νερό μέχρι να αρχίσει να τσιρίζει, επειδή είναι απολύτως σημαντικό να μην παραμείνουν στα μαλλιά υπόλοιπα σαμπουάν. Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Η συμπεριφορά της μαλακτικής κρέμας

 

Διανείμετε την μαλακτική κρέμα στις παλάμες των χεριών σας και αρχίστε να την επεξεργάζεστε από τη μέση του μήκους των μαλλιών προς τα άκρα. Το ξέβγαλμα βοηθάει να κλείσετε τα λέπια, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μια ομαλότερη επιφάνεια. Βοηθά επίσης στο χτένισμα, την ενυδάτωση των βλαβών στις άκρες και το χειρισμό γενικά.

Εάν θέλετε μαλακότερα και μεταξένια μαλλιά, αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το χλιαρό νερό όσο το δυνατόν περισσότερο ή τουλάχιστον ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό βοηθά να κλείσει τα λέπια, δίνοντάς τους περισσότερη λάμψη στα μαλλιά.

Αποφύγετε το βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά!

 

Το υγρό μαλλί είναι πιο ασταθή και έχει την τάση να σπάσει. Στη συνέχεια είναι πιο εύθραυστο και μπορεί να σπάσει ακόμα και όταν αφαιρεθεί με πετσέτα.

Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε το βούρτσισμα, χρησιμοποιήστε μια χτένα εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους ή μια ειδική βούρτσα για υγρά μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο δεν τραβάτε τα μαλλιά σας όπως με μια κανονική βούρτσα και επομένως έχετε λιγότερους κινδύνους να καταστρέψετε τα μαλλιά σας.

Αν έχετε εξαιρετικά σγουρά μαλλιά ή εάν τείνετε να φριζάρουν, πάρτε μία χονδρή χτένα ή μία βούρτσα Wet-Brush στο ντους και χτενίστε τα μαλλιά σας με την μαλακτική κρέμα στο κεφάλι σας.

Να είστε τρυφερά με τα μαλλιά σας όταν τα στεγνώσετε!

 

Ξεχάστε την πετσέτα! Η τραχιά επιφάνεια της βαμβακερής πετσέτας ανοίγει ακόμη περισσότερο τα λέπια και έτσι περιπλέκει την κατάσταση. Ως αντικατάσταση, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί ή μπλουζάκι για να καθηλώσετε τα υγρά μαλλιά και περιμένετε 5-10 λεπτά προτού ξεκινήσετε να τα στεγνώσετε.

Μπορείτε επίσης να αποφύγετε την ξήρανση χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουν. Το χαρτί παράγει λιγότερη τριβή από μια πετσέτα και συνεπώς λιγότερο φριζάρισμα. Επιπλέον, απορροφά περισσότερη υγρασία από τα μαλλιά, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει το χρόνο με το πιστολάκι/σεσουάρ.

Χρησιμοποιήστε θερμική προστασία πριν χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο μαλλιών!

 

Μετά το στέγνωμα, εφαρμόστε θερμική προστασία, κατανείμετε την ομοιόμορφα και αφήστε την να δράσει για 5-10 λεπτά.

Ρυθμίστε το πιστολάκι/σεσουάρ σας στη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και αρχίστε να στεγνώνετε με κατάλληλη απόσταση. Η ξήρανση με πιστολάκι/σεσουάρ στην υψηλότερη θερμική στάθμη προκαλεί πρόωρη γήρανση των μαλλιών.

Για περισσότερο όγκο στα μαλλιά, στεγνώστε τα με το κεφάλι προς τα κάτω. Για ίσια μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και στεγνώστε τα μαλλιά σας σε μικρές υποδιαιρέσεις. Για αποτελέσματα όπως το μοντέλο μας σε αυτή τη σελίδα, στεγνώστε τα μαλλιά σας κάτω προς στο πρόσωπό σας και μετά το στέγνωμα, σπρώξτε τα πάντα στο πλάι.

Διάφορες χρήσιμες συμβουλές

Δοκιμάστε να αλλάξετε σε σατέν καλύμματα μαξιλαριού

 

Τα καλύμματα μαξιλαριού από βαμβάκι μπορούν να δώσουν στα μαλλιά σας μια θαμπή χροιά, επειδή απορροφούν την υγρασία και ευνοούν το φριζάρισμα.

Αποφύγετε να πηγαίνετε στο κρεβάτι με υγρά ή νωπά μαλλιά!

 

Εάν θέλετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας στον αέρα, τότε ο καλύτερος χρόνος για να το κάνετε είναι το πρωί, διότι τα μαλλιά χρειάζονται 10 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς.

Προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο!

 

Ο ήλιος δεν είναι πιο ευγενέστερος στα μαλλιά σας παρά στο δέρμα σας. Τα εκτεθειμένα στον ήλιο μαλλιά αφυδατώνουν, ειδικά όταν είναι βαμμένα. Χρησιμοποιήστε ένα Leave-In Conditioner και χρησιμοποιείτε ένα καπέλο όταν ο ήλιος είναι πιο ισχυρός. Συχνές κοπές των άκρων δίνει τα μαλλιά σας μια πιο υγιή εμφάνιση.

Προσοχή με σφιχτό κότσο!

 

Η κοτσίδα και η τρέσα είναι ένα συχνά επιλεγμένο στυλ για να δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος τύπος, αλλά ειδικά με σφιχτά δεμένες κοτσίδες, τα μαλλιά μπορούν εύκολα να σπάσουν ή οι ρίζες μπορούν να υποστούν βλάβη. Φορώντας σε κοτσίδα δεμένα μαλλιά όλη την ημέρα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα κάθε βράδυ! Όταν χρησιμοποιείτε τρέσες ή Extensions, αφήστε τα μαλλιά σας περιθώρια στις ρίζες.

Βρέξτε τα μαλλιά σας πριν κολυμπήσετε!

 

Πριν από την κολύμβηση (ειδικά στις πισίνες με χλώριο), κάντε ντους τα μαλλιά σας με νερό βρύσης εκ των προτέρων. Αυτό γεμίζει τον φλοιό των μαλλιών και εμποδίζει τα μαλλιά σας να γεμίζουν αποκλειστικά με θαλασσινό ή βρώμικο νερό χλωρίου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Leave-In ή λάδι μετά το βρέξιμο και πριν την κολύμβηση.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ως θεραπεία!

 

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα! Εφαρμόστε τη μάσκα, απλώστε την ομοιόμορφα με μία βούρτσα Wet-Brush και καλύψτε τα μαλλιά σας με μια μεμβράνη. Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε λίγο θερμότητα με ένα πιστολάκι/σεσουαρ μαλλιών, έτσι ώστε τα συστατικά να μπορούν να διεισδύσουν ακόμη πιο βαθιά στον φλοιό. Μετά από 30 λεπτά, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά σας και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε λίγο κρύο νερό στο τέλος για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πίνετε πολύ νερό!

 

Αυτό βοηθά να διατηρήσετε τα μαλλιά σας καλά ενυδατωμένα. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τα όμορφα μαλλιά, επειδή το άγχος, το κάπνισμα και η κακή διατροφή μπορούν να προκαλέσουν τα θαμπά μαλλιά και ακόμη και να ευνοούν σπασμένες άκρες και τη θραύση των μαλλιών.